Илюстрована английска граматика с упражнения - Светла Ташевска, Сияна Харизанова

Илюстрована английска граматика с упражнения
Автор: Светла Ташевска, Сияна Харизанова
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 200х255
Издател: ИК "Везни-4"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-09-19
Нашата цена: 13.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Това е учебно помагало, което ще ви накара да заговорите на "ти" с английската граматика. Без академични анализи, с ясни обяснения, разнообразни примери и множество илюстрации, то разглежда всички основни аспекти на граматиката на английския език на ниво начинаещи и средно напреднали по един удивително лек и приятен начин.

В "Илюстрована английска граматика с упражнения" ще откриете отговорите на много въпроси, ще си доизясните някои специфични граматически особености на английския език и най-важното - ще добиете категоричното усещане, че изучаването на английската граматика е не само напълно по силите ви, но може да се превърне и в любимо ваше занимание.

Пособието е предназначено за широка аудитория. То ще бъде полезно и на учениците, преминали курс на ранно чуждоезиково обучение (I-IV клас), и на онези, които тепърва започват да изучават английски от V или от VIII клас. Изобщо всеки, който в училище, на курсове или по индивидуален път е натрупал лексикален минимум от около 800 думи и има елементарно понятие за правилата на английската морфология и синтаксис, може да задълбочи и системно да обогати своите познания.

Естествено, "Илюстрована английска граматика с упражнения" ще бъде незаменимо помагало и за самите преподаватели, които желаят да обяснят на своите ученици по най-достъпен начин и с оригинални примери всички аспекти на граматиката от ниво Elementary до ниво Intermediate ( В пособието съзнателно не са включени граматически категории, характерни за нивата Upper-Intermediate и Advanced).

Материалът в Илюстрованата граматика е съобразен с учебната програма, одобрена от МОН за средния и горен курс в училище, а примерите, темите и ситуациите са подбрани така, че да съответстват на особеностите и интересите на възрастовата група, за която са предназначени (приблизително между 10 и 19 години).

Специално внимание е отделено на най-често допусканите грешки, както и на онези трудности, които обикновено изпитва българинът при изучаването на английски език. Там, където е необходимо, се прави паралел между двата езика, придружен с подходящи примери. Предвидени са и специални "сравнителни" глави, които разглеждат в контраст употребата на съответните прости и продължителни или прости и перфектни времена, или пък употребата на близки по значение модални глаголи и т.н.

Задължително трябва да се изтъкне и ролята на над 500-те илюстрации, които освен че освежават визуално пособието и внасят много настроение, допринасят изключително за онагледяването на обясненията и по-лесното им възприемане. В много от упражненията те са не просто илюстрации, а средство за успешното изпълнение на задачата.

Упражненията, които следват всяка граматическа единица са степенувани по трудност и имат за цел да затвърдят образуването и употребата на съответната категория. Тези упражнения са идеални за самостоятелна работа благодарение на приложения в края ключ с отговори.