Информатика за 9 клас. Задължителна подготовка - Красимир Манев, Нели Манева

Информатика за 9 клас. Задължителна подготовка
Автор: Красимир Манев, Нели Манева
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-10-07
Нашата цена: 5.24 лв
 

Настоящият учебник е предназначен за часовете по задължителна подготовка по информатика на ученици от 9. клас на средните общообразователни училища. Той покрива учебния материал, предвиден в програмата за задължителна подготовката пълно овладяване на материала е добре обучаващият да разполага с компютър и да изпълни всички предписани практически упражнения.

В първите части читателят ще се запознае с необходимите математически понятия, с понятието алгоритъм и представянето на алгоритми с блок-схеми. Разгледана е историята на изобретяването на съвременните компютри и принципите на тяхната архитектура, предназначението на операционните системи и възможностите на широко разпространените днес операционни системи MS DOS и Windows.

В частта Програмиране читателят ще научи какво е език за програмиране, какво е програма и как една процедура, наричана обикновено алгоритъм, би могла да се „преведе" от някакъв близък на човека език на „разбираемия" за компютъра език за програмиране. Основните конструкции на езиците за програмиране са илюстрирани чрез езика BASIC. В последната част са разгледани някои хуманитарни аспекти на информатиката, които представляват „философски" поглед към същността на използването на компютрите.