Изкуството да живееш - Далай Лама

Изкуството да живееш
Автор: Далай Лама
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Прозорец"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-10-29
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата не е в наличност
Съвременният живот е толкова изпълнен с неприятности и страдания, че хората се нуждаят от смелост да се изправят лице в лице с гнева и омразата, за да променят живота и отношенията си.

Негово светейшество Далай Лама предлага прост, практичен съвет как да наситим живота си с повече любов и съпричастие и как да превръщаме неприятните емоции в радост и спокойствие на духа.

Мъдрецът Далай Лама описва ясно и просто как да живеем и умрем достойно и освен вековните будистки традиции влага в размислите си и трезвия поглед на приел обективната действителност съвременен човек.

Негово светейшество четиринайсетият Далай Лама, духовният лидер на тибетския народ, който живее в изгнание, е роден през 1935 г. и е въздигнат на престола през 1940 година. Десет години по-късно поема пълната отговорност като държавен и правителствен глава. След потушаването на тибетското национално въстание през 1959 г. получава политическо убежище в Индия. В наши дни е широко признат като защитник на световния мир и е носител на много награди, сред които Нобелова награда за мир през 1989 година.