СКАЧАЙ КАТО ТИГЪР ДВИЖИ СЕ КАТО КОСТЕНУРКА - Джампа Тайе

СКАЧАЙ КАТО ТИГЪР ДВИЖИ СЕ КАТО КОСТЕНУРКА
Автор: Джампа Тайе
Обем: 92 стр.
Формат в мм.: 125х195
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 1999-07-11
Нашата цена: 7.28 лв
 

В Тибет казват, че за да извървиш пътя към изкуството на медитацията, трябва да скачаш като тигър и да пълзиш като костенурка.

Скачай като тигър, движи се като костенурка е предназначена за онези, които искат да научат нещо повече за будистката медитация!

Бързият като мълния поглед на тигъра е залегнал символично в самото сърце на идеята за просветление и исконната същност на крайната цел в развитието на духа, докато замисленият взор на костенурката не изпуска нищо - той се движи спокойно, бавно и проследява всяка стъпка по нейния път.

Джампа Тайе е учител по будистка медитация. Тази книга предлага панорамен поглед върху развитието на медитацията, както и подробно обяснение на основните му етапи. Как да проверим дали нашият начин на медитиране е правилен? Нуждаем ли се от учител в това отношение? Дали ще можем да се отдадем на медитиране при положение, че имаме работа и семейство? Авторът е човек от Запада, който е вникнал дълбоко в преобразяващата сила на будистката медитация. Благодарение на уникалните си познания Джампа Тайе ни въвежда с лекота в безсмъртните завети на самия Буда.