Индуисткият път на пробуждането. Откровение и символи - Свами Криянанда (Дж.Доналд Уолтърс)

Индуисткият път на пробуждането. Откровение и символи
Автор: Свами Криянанда (Дж.Доналд Уолтърс)
Обем: 287 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лик"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-12-13
Нашата цена: 8.10 лв
 

Книгата не е в наличност
Както всяка друга религия индуизмът има два основни аспекта. Първият е външен или формален и включва ритуални поклонения, традиции и модели на обществено поведение. Другият аспект е вътрешен или духовен. Той е съществен и в прекия, и преносния смисъл на думата. Защото съдържа в себе си същността на тази религия, а освен това е от голямо значение тази същност да бъде схваната, за да може индуизмът да бъде разбран като цяло. Този втори, съществен аспект на индуистката религия засяга също така отношението на човека към Бога, както и към висшата истина.
По своя вътрешен аспект древните учения на Индия са толкова всестранни, че би било почти абсурдно, ако отъждествим всеобхватността на техните възгледи с някоя конкретна религия. Благодарение на присъщото му изобилие от символи и образи, индуизмът е невероятно сложен, а поради това и изключително неправилно интерпретиран. Същевременно неговата истинска мисия е ясна и универсална: духовно просветление.
Така че целта на тази книга е преди всичко да разясни дълбоките учения, които също както океанските дълбини се крият под многобройните бушуващи вълни на повърхността.
Другата цел на книгата е да анализира някои от символите, с които хората обикновено се сблъскват при първата си среща с индуизма.