История на българската държава през средните векове. Том 1. Първо Българско царство. Част 1. Епоха на хуно-българското надмощие - Васил Златарски

История на българската държава през средните векове. Том 1. Първо Българско царство. Част 1. Епоха на хуно-българското надмощие
Автор: Васил Златарски
Обем: 485 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Твърда подвързия
Дата на включване: 2004-02-01
Нашата цена: 8.64 лв
 

„История на българската държава през средните векове" дава възможност на българския читател да се докосне до един уникален труд на видния историк, член на редица реномирани академии и научни дружества проф. Васил Златарски.
Това издание е особено интересно с оригиналната авторова интерпретация на фактологическия материал. В том 1 проф. Златарски изследва историческите събития от времето на Първото българско царство.
Първата част на тома обхваща въпросите, свързани с епохата на хуно-българското надмощие. Авторът налага доминантна роля на прабългарите, отдава дължимата роля на славянството, но дори не споменава за траките... Неговото виждане за начина, по който нашата държава се създава и стабилизира, е ценно именно с неповторимостта на подредбата на доказателствения материал.