Още 99 езикови съвета - Владко Мурдаров

Още 99 езикови съвета
Автор: Владко Мурдаров
Обем: 191 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-02-25
Нашата цена: 6.44 лв
 

Книгата не е в наличност
Не бива да се сърдим на родния си език, да го обявяваме за обеднял и “замърсен” - трябва да упрекваме себе си, че невинаги успяваме да го използваме както трябва. Да се вслушаме в мнението на езиковедите за грешките, които най-често правим в писмената и в устната си реч, да чуем гласа им за новите явления в езика ни, които чакат най-правилното решение. Предлаганата книга е пътеводител към правилната, богата и нюансирана съвременна българска реч, продължение на книгата „99 езикови съвета", издадена от „Просвета" през 2001 г.

Владко Мурдаров е завършил българска и немска филология в СУ „Св. Климент Охридски". През 1975 г. става доктор по философия на Виенския университет. От 1987 г. е доцент, а от 2001 г. - професор в Института за български език при БАН, преподавател в НАТФИЗ. Един от най-изявените специалисти в областта на съвременния български книжовен език.
Дълги години води предаването „Език мой ..." по Българската национална телевизия. През 2000 г. създава рубриката „Непротивоезикоругателствувайте" във в. Демокрация". От 2002 г. чете своите „Любословни бележки" по Инфорадио.