Измеренията на психеделичния свят. Класическият пътеводител на ефектите от LSD върху човешката психика - Робърт Мастърс, Джейн Хустън

Измеренията на психеделичния свят. Класическият пътеводител на ефектите от LSD върху човешката психика
Автор: Робърт Мастърс, Джейн Хустън
Обем: 278 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лик"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-05-01
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
Прекрасна книга... може би най-добрата, написана в тази толкова деликатна област...
Тимъти Лиъри

Една от най-важните книги на столетието; може би най-брилянтното изследване върху психеделичния свят и опит.
Д-р Стенли Крипър

Днес, почти четири десетилетия след първата си публикация през 1966, удивителната книга на Робърт Мастърс и Джейн Хустън „Измерения на психеделичния свят" продължава да бъде едно от най-обективните, задълбочени и интересни повествования в тази област. Книгата е базирана върху сериозна научно-изследователска работа за ефектите на психеделипите върху човешкия мозък и психика. В нея се прави обзор на историята на психеделичните вещества, както и на съществуващата полемика за достъпността или пълната им забрана. И въпреки че днес изследванията в тази област са ограничени до минимум, авторите продължават да смятат, че психеделипите са „най-доброто открито досега средство за достъп до съдържанието и процесите на човешкия ум". Те правят подробен анализ на изменените състояния на съзнанието (възприемане на тялото, околното пространство, цветови, слухови, зрителни възприятия, мистични изживявания, повтарящи се образи), както и се спират на различните терапевтични ползи при контролирано използване на психеделипите.
Богатството на фактите и идеите е съчетано с великолепен стил и автентични разкази на преживели ефектите на психеделипите хора.
Книгата разсейва много от наложените предразсъдъци и разширява максимално обхвата от сведения в тази почти непозната област на изследвания.