Аз ремон - center cellpadding='3' cellspacing='3' border='0' w

Аз ремонтирам Шкода. Фелиция, Фаворит, Форман
Автор: Константин Косев
Обем: 228 стр.
Формат в мм.: 200х280
Издател: ИК "Техника "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-06-05
Нашата цена: 16.38 лв
 

В книгата са разгледани автомобилите Шкода Фелиция, Фаворит, Форман с различни двигатели - карбураторен, с централно впръскване (моноинжекцион), с многоточково впръскване (мултиинжекцион) и дизелов. Подробно е описано устройството на базовия карбураторен двигател и на неговите уредби. На другите двигатели са посочени различията в сравнение с базовия и други особености, свързани с горивната уредба и устройството. Разгледани са ремонтите и поддържането на основните възли и детайли на двигателите и са дадени техните номинални и ремонтни размери.
В достатъчна степен е описано устройството на трансмисията (съединител, предавателна кутия, главно предаване), спирачната уредба, кормилната уредба, ходовата част, каросерията, електрическото обзавеждане. За всички уредби са разгледани обслужването и ремонтът им чрез смяна на детайли и възли. Подробно за всички уредби са посочени неизправностите - тяхното откриване и методите за отстраняването им.
В приложенията са приведени най-необходимите данни за поддържане и ремонт на автомобилите: търкалящи лагери, течностни консумативи и обеми за зареждане, лампи, ремъци, запалителни свещи, затягащи моменти на резбовите съединения, периодичност на техническото обслужване, идентификационни данни за каросерията, двигателя и предавателната кутия.
Електрическото обзавеждане е богато илюстрирано с 12 цветни схеми.
Книгата ще бъде полезна на собствениците, на специалистите в автосервизи, както и на всички, на които се налага да извършат ремонтни и регулировъчни операции на тези автомобили.