Войната на Цветята - Тад Уилямс

Войната на Цветята
Автор: Тад Уилямс
Обем: 756 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-09-11
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата не е в наличност
Духчето Ябълкова сърцевина е висока едва няколко сантиметра, но това не й пречи да върши големи дела... и изкусно да ругае на староирландски.
Тео Вилмос е неуспял рок-певец, чийто живот в Сан Франциско бавно, но сигурно върви към пълен провал.
А преди срещата им светът на приказките бе вълшебно място, населено с красиви феи, могъщи крале и смели войни...
Е, Тео Вилмос се озовава точно в този свят, за да открие, че той е вълшебен, но не съвсем. Има феи, гоблини, коболдове и десетки други същества, но кралете всъщност са политически дейци, а войните - революционни бунтари. Току-що пристигнал (инцидентно) във Феърия, Тео попада във вихрени събития, в центъра на които незнайно защо се оказва той самият. В една страна на ръба на икономическа и енергийна криза, преследван от мъртва ужасна твар и изкусителната шантава благородничка Маков цвят (чийто баща планира да го убие) Тео се бори за живота и здравия си разсъдък. Не всеки ден научаваш, че бабата на най-добрия ти приятел е изядена от гоблините, които играят комар на два метра от теб, че жената, в която си се влюбил е "едва" на сто години, че тролите са истински бизнесмени, когато обсъждат колко пръста да ти отхапят, и най-вече че... не си човек.

Въображението на Тад Уилямс във "Войната на цветята" е неизчерпаемо. На страниците й ще откриете безброй герои, покъртителни сцени, цели лабиринти от тайни и мистерии, чудовищни обрати (и обратни чудовища) и дългото пътуване на един странник към истината за себе си и своята съдба.