Особено мнение - Георги Тамбуев

Особено мнение
Автор: Георги Тамбуев
Обем: 396 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Труд"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2004-10-02
Нашата цена: 13.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Тази книга събира статии, разследвания, интервюта, публицистични късове и фрагменти от книги на един от най-ярките наши журналисти.

Писани през различни години и по различни поводи, тези журналистически, публицистични и белетристични късове представляват един хладнокръвен откровен летопис на половин вековен период от нашия живот, пълен с драматични противоречия, възторжен ентусиазъм и непростими заблуди.

Удивително е, че въпреки променените времена, тези творения са запазили непокътнати своята свежест и актуалност. В “Особено мнение” се разкрива широтата на творческите възможности на Тамбуев. Той е любознателен и сладкодумен пътешественик и пътеписец в “Като милионер в Америка”, автор на задълбочени и защитени с богата фактология икономически изследвания, остър и безкомпромисен критик на безогледна корупция и бюрократично бездушие, политик и общественик със силно и искрено гражданско чувство, непримирим защитник на човешките живот и достойнство, разобличител на политическата мимикрия и безогледния кариеризъм. За всичко това Георги имаше свое собствено, особено мнение, което не се влияеше от уговорки и съвети, от политически внушения и опасности от скандали.