Лунните градини (Сказание първо). Поредица Малазанска книга на мъртвите - Стивън Ериксън

Лунните градини (Сказание първо). Поредица Малазанска книга на мъртвите
Автор: Стивън Ериксън
Обем: 624 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-10-10
Нашата цена: 20.25 лв
 

Книгата не е в наличност
Ериксън е необикновен автор! Насладете му се.

Империята Малазан кипи от размирици, обезкръвена от непрестанни войни, жестоки вътрешни борби и кървави сблъсъци със страховития Аномандър Рейк, господаря на Лунния къс и неговите Тайст Андий. Дори калените в кръвопролития имперски легиони жадуват за отдих. Но въпреки всичко властта на императрица Ласийн, наложена от нейните всяващи ужас убийци на “Нокътя”, остава абсолютна.

За сержант Уискиджак и неговия отряд Мостоваци, както и за Татърсейл, оцелялата магьосница на Втори легион, краят на обсадата на Пейл би трябвало да е време на траур за многото мъртви. Но Даруджистан, последният от Свободните градове на Дженабакъз, все още се държи, а тъкмо към тази древна цитадела е насочила Ласийн хищния си поглед.

Ала изглежда, че империята не е сама в тази величава игра. Сбират се зли, обвързани със Сянката сили и самите богове се подготвят да вземат участие...

Замислено и написано в панорамни мащаби, “Лунните градини” е епично фентъзи от най-висш порядък - възхитително приключение, разказано от нов и талантлив глас.

“Сложно, предизвикателно... силата на Ериксън е в пълнокръвните му характери и в способността му да сътвори свят точно толкова заплетен и жесток, колкото е и собственият ни свят”.
Дж. В. Джоунс, SFX