Нов учебен френско-български българско-френски речник - И. Попова-Велева, Р. Тонев, В. Драгнев

Нов учебен френско-български българско-френски речник
Автор: И. Попова-Велева, Р. Тонев, В. Драгнев
Обем: 796 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Слово"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-10-14
Нашата цена: 9.10 лв
 

Книгата не е в наличност
Френско-български речник включва над 12 000 думи от основната лексика на френския език, застъпена в различните учебници и френски системи за РЕЧНИК изучаване на езика, и повече от 11 000 словосъчетания, илюстриращи обичайната им употреба в училище, на обществени места, у дома, сред приятели. Добавени са около 3000 нови думи и изрази, отразяващи съвременното състояние на езика в различни области на живота: информатика, техника, икономика, право, бит и др., което прави речника не само актуален, но и подходящ за много широк кръг ползватели - както начинаещи, така и напреднали. Новият правопис е даден успоредно със сега действащия, а в приложение са поместени правилата, съобразно които е променен той. Вмъкната е допълнителна информация от граматическо естество - фонетика, морфология, синтаксис, -която, както сочи педагогическият опит на авторите, се усвоява много по-непосредствено в съчетание с лексиката.

Българско-френски речник включва близо 16 000 думи от общоупотребимото словно богатство на съвременния български език, обогатени с примери за - изрази и словосъчетания, достатъчни за успешно писмено и устно общуване в официална и битова обстановка, за разбиране и превод на дидактични, художествени, научнопопулярни текстове, за сърфиране в Интернет.
В разделите „Приложения" към двете части на речника е подбрана допълнителна, тематично организирана лексика, като напр. географски имена (имената на страни, на техните жители и столици), имената на дните от седмицата, на месеците, на зодиакалните знаци и др.