Варианти за писмена проверка по български език 3. клас - М. Цветанова, Н. Кръстева, Е. Сергеева, М. Стефанова

Варианти за писмена проверка по български език 3. клас
Автор: М. Цветанова, Н. Кръстева, Е. Сергеева, М. Стефанова
Обем: 78 стр.
Формат в мм.: 200х270
Издател: ИК "Слово"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-10-14
Нашата цена: 2.73 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебното помагало е част от учебния комплект по български език и литература за трети клас. Напълно съответства на новата учебна програма, публикувана във в. „Аз-Буки", бр. 19, 2003 г.
Включените 8 проверки съдържат въпроси и задачи, отразяващи акцентите на учебния материал, и са разработени в три варианта. Първият вариант на всяка проверка се състои от диктовки и езикови задачи за самостоятелно изпълнение по групи. Вторият вариант включва текстове за редактиране и тестови задачи, а третият е изграден изцяло от въпроси, верният отговор на които е един от четири възможни. Времето за изпълнение е един учебен час.
Помагалото е предназначено за персонална работа на всяко дете. За целта вариантите са обособени на отделни работни листове, които могат да се отрежат и извадят от сборника. Всеки учител диференцира използването на учебното помагало в зависимост от нивото на подготвеност на учениците си.
Работните листове могат с успех да се използват от третокласниците както за самоподготовка, така и за самоконтрол и самооценка, тъй като в приложение към всяка проверка са посочени верните отговори.