ДНК - тайната на живота - Джеймс Д. Уотсън, Андрю Бери

ДНК - тайната на живота
Автор: Джеймс Д. Уотсън, Андрю Бери
Обем: 392 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "ИнфоДар"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2004-12-02
Нашата цена: 30.80 лв
 

Книгата не е в наличност
Отзиви за "ДНК - ТАЙНАТА НА ЖИВОТА"
"Разкриването на тайната на живота е най-голямото научно постижение на двайсети век и поставя основите на медицината на двайсет и първи. Уотсън ни запознава с историята на тази революция в човешкия живот - великите идеи, човешките слабости и обществените предизвикателства - по начин, който ще увлече масовата публика и ще вдъхнови ново поколение от млади учени."
Ерик Ландър, основател и директор на Центъра за изследване на генома при Уайтхед

"Джеймс Уотсън е свидетел на всички революционни събития в молекулярната биология - от двойната спирала до генома. Той вижда по-далеч и по-ясно от които и да е друг в областта. Дайте тази изключително добра книга на всеки, който желае да разбере за какво е цялото това вълнение."
Мат Ридли, автор на "Геном"

"Само Джеймс Уотсън е в състояние да напише тази книга: никой друг не познава ДНК от толкова много перспективи и никой друг не пише по толкова завладяващ и независим начин. "ДНК" е изключително разбираемо написана история за живота на една молекула и определящата й роля за човешката природа, общество, медицина и бъдещето ни като вид. Истинско удоволствие е да се чете тази толкова важна книга."
Кей Редфийлд Джеймисън, автор на "Неспокоен ум"

"Забележително подреждане на планетите наблюдаваме през 2003 година: петдесетата годишнина на двойната спирала и завършване на секвенционирането на човешкия геном. Нито едно друго човешко същество на планетата не се намира в по-благоприятна позиция да пише така авторитетно за това, както Джим Уотсън, който е определяща фигура и за двете епохални събития. В "ДНК" той прави това с характерните си яснота, стил и остроумие. Ако наистина искате да научите какво се е случило през най-важния за биологията от началото на сътворението половин век, прочетете тази книга!"
Франсис Колинз, директор на Националния институт за изследване на човешкия геном

"Широтата и размахът на тази книга (написана с експертната помощ на Андрю Бери), важността на засегнатата от нея тема и фактът, че описаните събития са предадени от първа ръка и със завладяващ авторитет, ще я превърнат веднага в класика в научната литература.
Едуард О.Уилсън, автор на "Социобиология" и "Бъдещето на живота".