Дом дневен, дом нощен - Олга Токарчук

Дом дневен, дом нощен
Автор: Олга Токарчук
Обем: 303 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Абагар Велико Търново"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-02-27
Нашата цена: 9.10 лв
 

Книгата не е в наличност
Олга Токарчук е родена през 1962 г. в Сулеховие, Полша. Автор е на разкази, повести, романи, поезия. Популярна и призната както от читатели, така и от ли-тературната критика, Олга Токарчук е определена за „една от най-забележителните фигури в съвременната полска проза", „най-удивителната полска авторка на средното поколение".
Носителка е на много отличия и награди от Пол-ското сдружение на писателите (1993), от фондация „Кошчелски" (1997) и Паспорт „Политика" (1997). Три пъти получава Наградата на читателите в литератур-ния конкурс „НАЙК", печели наградата „Пегас" (2002), номинирана за международната Дъблинска литера-турна награда.
С книгата “Дом дневен, дом нощен” Олга Токар-чук печели престижната немска награда „Мостовете на Берлин", както и симпатиите и на най-взискателните читатели. В романа, чрез странно преплитане на сюжетни линии, съдби, описания, душевни терзания, сънувания и събуждания, авторката споделя своите най-съкровени размисли за живота - сън, усещането, че никой от нас не знае и не може да знае дали е та-къв, който само сънува живота, или живее наистина, че нашият Съд ще бъде събуждане, защото през целия си живот само сме сънували, че живеем.