Кралят-маг - Крис Бънч

Кралят-маг
Автор: Крис Бънч
Обем: 512 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-03-26
Нашата цена: 8.09 лв
 

Книгата не е в наличност
Мащабно пано, изтъкано от вещ познавач на историята и войната!

Епична панорама, спектакъл, интрига и страст, съчетани в монументална хроника за възхода и упадъка на една империя. Вълнуващата нова сага на съавтора на фентъзи бестселъра - трилогията “Антерос”.

Кралят-маг

Дамастес, млад кавалерийски офицер и луда глава, и изключително надареният магьосник Тенедос е трябвало да загинат в планинска засада. Но враговете им са подценили удивителните сили на ясновидеца-чародей и храбростта на войника. Никой не е могъл да предвиди възникналото между тях приятелство - и как то ще промени историята.

Нуманция е империя в упадък, по границите й властват разбойници, в провинциите кипят бунтове, гражданите й се разкъсват от разногласия. Древни сили на тъмна магия избуяват навсякъде, а имперските водачи, хилавата Власт на Десетимата, не предприема нищо. Ала когато Тенедос и Дамастес започват да надиграват узурпатори и некроманти, се пръсва мълвата, че техният път е пътят на Провидението.

За Дамастес това е пътят към славата и към спечелената любов на една красива злощастна контеса. За Тенедос това е пътят към невъобразимите висоти на амбицията. А за Нуманция пътят им води към възраждане... в служба на Богинята на смъртта.