Марко Семов: Био-библиография - Милена Цветкова

Марко Семов: Био-библиография
Автор: Милена Цветкова
Обем: 425 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Св. Климент Охридски"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-05-10
Нашата цена: 9.10 лв
 

Книгата не е в наличност
Проф. дфн МАРКО СЕМОВ е роден на 11 юли 1939 г. в с. Видима - Троянско, дн. гр. Априлци. Завършва гимназия в Троян и висше икономическо образование в София. Защитава докторска дисертация на тема „Отрицателните явления при социализма" и докторат върху българския характер в творчеството на Захари Стоянов, Антон Страшимиров и Иван Хаджийски.
Автор е на повече от 50 книги - монографии, романи, есета, сборници с разкази и десетки пътеписи. Със своите лекции в СУ „Св. Климент Охридски" възстановява дисциплината Народопсихологпя. Преподава и във Варненския свободен университет, и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски".
Автор е на сценарии за игрални н документални филми, както и на стотици статии и предавания в БНР н БНТ. Дългогодишен член на Президиума на ВАК и на Висшия акредитационен съвет. Участник в редица конференции по етническите проблеми на Европейския съюз.
Член-кореспондент на БАН, член на Френската академия за литература и изкуство, на Съвета за електронни медии и на Академическия съвет на Софийския университет.