Нишката на покварата. Сказание за Сарамир 2 - Крис Удинг

Нишката на покварата. Сказание за Сарамир 2
Автор: Крис Удинг
Обем: 485 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-06-25
Нашата цена: 9.10 лв
 

Книгата не е в наличност
Изминали са пет години след освобождаването на Наследничката на имперския трон - Лусия ту Еринима. Скрита в усойния лабиринт на разлома Ксарана, тя расте сред последователите на тайната организация Либера Драмач и проявява невероятните си способности. Кайку вече умее да контролира своята огнена сила, учи нови вълшебни умения и копнее да изпълни клетвата си пред Императора на боговете Оча. Мишани изпълнява опасна мисия, въпреки че баща й е пратил по петите й наемни убийци, а Асара на пръв поглед изчезва безследно.
Докато новият император си мисли, че управлява Сарамир, покварата на вещерските камъни разяжда земята, отравя посевите и изражда животните. Чаросплетниците се възползват от новия си статут, за да вършат потайните си скверни дела и хвърлят в ужас цялата империя.
Крис Удинг ни завръща в света на Сарамир, за да ни потопи в разразилия се конфликт между вещерите и хората, разкрили зловещата им тайна цел. Във втория том от трилогията "Сказание за Сарамир" младият англичанин впряга таланта си в изкусно пресъздаване на грандиозни батални сцени, които нямат аналог във фентъзи жанра.