Светът е голям 5-7-годишни. Поредица КНИГА ЗА ДЕТЕТО - Елена Русинова

Светът е голям 5-7-годишни. Поредица КНИГА ЗА ДЕТЕТО
Автор: Елена Русинова
Обем: 48 стр.
Формат в мм.: 165х240
Издател: ИК "Даниела Убенова"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-24
Нашата цена: 2.73 лв
 

„Книга за детето" е серия от петнадесет книжки. Тя е разработена съобразно Програма за възпитание на детето от две до седем години, одобрена от Министерство на науката и образованието и в синхрон с “Книга за учителя” и “Книга за родителя” към същата програма. Цветните илюстрации провокират детето в стремежа му да научи всичко за света, стимулирайки го да се връща пак и пак към детайлите на всяка страница, търсейки нови неща, за които да пита и да разговаря със своите родители и с приятелите си.
Серията съдържа пет заглавия: „Моят свят", „Аз и другите", „Аз и природата", „Аз празнувам", „Светът е голям".

Със “Светът е голям”, предназначена за 5-7-годишните детето ще открива и мечтае за нови неща: Ако няма годишни времена, На пътешествие в джунглата, Ако живеем в пустинята, На среща с ескимосите, При хората от миналото, Как се опитомява животно, Да поддържаме връзка, Говоря с компютър, Летя в Космоса.

Всяка книжка от системата е разработена като материал за организиране на самостоятелна работа, съобразен с потребностите и възможностите на детето. Съдържанието е представено по привлекателен начин, така че да насърчава интереса на детето и да го мотивира към активна дейност, в която винаги успява (естествено с малко помощ и насоки от страна на възрастните).