Светът е голям 2-3-годишни. Поредица КНИГА ЗА ДЕТЕТО - Елена Русинова

Светът е голям 2-3-годишни. Поредица КНИГА ЗА ДЕТЕТО
Автор: Елена Русинова
Обем: 48 стр.
Формат в мм.: 165х240
Издател: ИК "Даниела Убенова"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-24
Нашата цена: 2.73 лв
 

„Книга за детето" е серия от петнадесет книжки. Тя е разработена съобразно Програма за възпитание на детето от две до седем години, одобрена от Министерство на науката и образованието и в синхрон с “Книга за учителя” и “Книга за родителя” към същата програма. Цветните илюстрации провокират детето в стремежа му да научи всичко за света, стимулирайки го да се връща пак и пак към детайлите на всяка страница, търсейки нови неща, за които да пита и да разговаря със своите родители и с приятелите си.
Серията съдържа пет заглавия: „Моят свят", „Аз и другите", „Аз и природата", „Аз празнувам", „Светът е голям".

Държейки в ръцете си книжката “Светът е голям”, предназначена за 2-3-годишните, детето ще търси отговор на въпросите: Защо свети Слънцето, Кой яде Луната, Защо сянката ме гони, Защо има ден и нощ, Набери ми звездички, Къде изчезна Снежко, От какво се надува балонът, Кой върти въртележката, Как се движат нещата.

Всяка книжка от системата е разработена като материал за организиране на самостоятелна работа, съобразен с потребностите и възможностите на детето. Съдържанието е представено по привлекателен начин, така че да насърчава интереса на детето и да го мотивира към активна дейност, в която винаги успява (естествено с малко помощ и насоки от страна на възрастните).