Последният английски крал - Джулиън Ратбоун

Последният английски крал
Автор: Джулиън Ратбоун
Обем: 446 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-31
Нашата цена: 11.35 лв
 

Книгата не е в наличност
Джулиън Ратбоун — един от най-популярните, преуспели и противоречиви писатели на Великобритания, е автор на повече от трийсет исторически и криминални романа. Ратбоун е номиниран два пъти за наградата „Букър", носител е на наградата на Асоциацията на писателите на криминални романи.

През 1066 година незаконороденият син на един херцог, жаден за слава, прекосява Ламанша начело на сбирщина наемници и променя хода на историята.
Три години по-късно Уолт, единственият оцелял телохранител на загиналия английски крал Харолд, физически и душевно осакатен от преживяното, се лута из Европа и Мала Азия на път за Божи гроб. По дългия път към него се присъединяват един преследван еретик, един странстващ фокусник и други спътници със загадъчно минало. Измъчван от угризения на съвестта, с надеждата, че на гроба Господен ще измоли опрощение за тежкия си грях, Уолт разказва на спътниците си своята история.

„Преплитайки факти и фантазия, Ратбоун разказва за изповедите на Едуард Изповедника, амбициите на наследниците на Канут и саксонските тонове и яростната жажда на Уилям Завоевателя да гради империя... силно и въздействащо. Сънди Телеграф

“Лиричен, увлекателен и вълнуващ разказ” Таймс Литерари Съплемент

„Истински триумф" Индипендънт