Сърцето на Луцифер - Дъглас Престън, Линкълн Чайлд

Сърцето на Луцифер
Автор: Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Коала"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-11-28
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
Някои тайни никога не умират. Особено ако убиецът е от онези, които никога не спират.
Странна и необяснима гибел застига проф. Хамилтън пред очите на ужасените му студенти.
Хорас Соутъл е на делови обяд в скъп нюйоркски ресторант, когато буквално от небето - изхвърлен от 24-тия етаж - върху масата му се стоварва обесения труп на художника Чарлз Дюшам.
Майкъл Декър - висш служител на ФБР - е открит в дома си прикован за стола със старинен щик...
Серията мистериозни показни убийства продължава, а полицията разполага само с онези улики, които тайнственият килър нарочно е оставил, за да направи загадката още по-заплетена: влакно от плат, произведен в Тибет; въже за бесене с 13 възела, създадени по сложен математически модел; старинно оръжие, необяснимо как изчезнало въпреки усилената охрана...
Лейтенант Винсънт Д”Агоста единствен притежава ключ към зловещата мистерия - писмо от специалния агент на ФБР Пендъргаст, дошло сякаш от отвъдното. Писмо, което разкрива потресаващи тайни и на което никой не вярва... Д”Агоста е принуден да разчита само на себе си в едно разследване, което го изправя пред избора между приятелския и професионалния дълг, превръща го от преследвач в мишена.
А танцът на Смъртта продължава, кухите й очи се втренчват в нови и нови жертви... и в един диамант, червен като кръв и студен като сърцето на Луцифер.

Нов разбиващ бестселър от авторите на „Огън от ада”