Спътникова и кабелна телевизия. Част II. Кабелна телевизия - Д. Македонски, К. Конов

Спътникова и кабелна телевизия. Част II. Кабелна телевизия
Автор: Д. Македонски, К. Конов
Обем: 150 стр.
Формат в мм.: 170х235
Издател: ИК "Диос"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-01-31
Нашата цена: 7.74 лв
 

Книгата не е в наличност
В книгата се съчетава теорията за широколентовите кабелните разпределителни мрежи с информация за практическото им реализиране. Посочени са основните фактори, предизвикващи смущения в кабелните разпределителни системи. Описани са основните параметри на елементите, от които се изграждат кабелните мрежи - коаксиални кабели, оптични влакна, усилватели и пасивни устройства. Показано е влиянието на броя на последователно свързаните усилватели върху качеството на сигнала и е дадена методика за избор на оптимален брой усилватели.
Изброени са етапите на проектирането на кабелна разпределителна мрежа. Описано е честотното и електрическо планиране. Дадени са изискванията към работния проект на кабелната разпределителна мрежа. Голямо внимание е обърнато на принципите на изграждане на кабелни разпределителни мрежи с оптични влакна и с коаксиални кабели. Описани са основните варианти на хибридните кабелни разпределителни мрежи, както и принципите за организиране на обратен канал. Разгледани са структурните схеми на абонатните кабелни разпределителни мрежи -затворени, радиални и проходни и са дадени примери за изграждането на разпределителни мрежи в жилищни и обществени сгради.
Посочени са примери за усилватели и пасивни устройства за разстеляне на сигнала - разклонители (сплитери), насочени отклонители (ТАП), произвеждани от водещи фирми.
Книгата е предназначена за специалисти, занимаващи се с проектиране, изграждане и експлоатация на кабелни телевизионни разпределителни мрежи, както и за студенти и ученици в техникумите по радиотехнически специалности.