Специфични казуси по граждански дела - Борислав Найденов

Специфични казуси по граждански дела
Автор: Борислав Найденов
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Фенея"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-02-14
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
Като основа за настоящата книга послужиха част от по-интересните казуси от адвокатската практика на автора. Някои от тях са свързани с конкретни съдебни дела, докато други са резултат от международни проекти, приватизационни и други сделки, които по една или друга причина са „влезли" в съда. и „съдебната интервенция" е доказала тяхната стабилност и сигурност за страните. Трета категория казуси са свързани с нови за съвременната българска юриспруденция финансови инструменти и сделки като общинския облигационен заем, складовия запис за влог на зърно и др.
Критерият, по който са избрани всички казуси, е тяхната специфичност, липсата или оскъдността на специализирана литература и съдебна практика по темата, и най-вече връзката им с практиката. Другото предизвикателство пред автора да избере именно тези случаи от съдебната и несъдебната практика, е обстоятелството, че те пораждат размисли относно възможните им разрешения, а понякога и съмнения в противоречивата съдебна практика или във вече утвърдени в доктрината стандартни положения и становища, наложени от безспорни авторитети.
Настоящата книга провокира мисленето на читателите и демонстрира за пореден път правилото, че правото е динамична наука, подлежаща на непрекъснато развитие и модернизации, и че дори най-консервативните и догматично установени разрешения на определени казуси подлежат на постоянна проверка, а при необходимост и на ревизия. Д-р Борислав Найденов