Кабалистичната вселена - Зев Бен Шимон Халеви

Кабалистичната вселена
Автор: Зев Бен Шимон Халеви
Обем: 268 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Аратрон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-02
Нашата цена: 7.28 лв
 

Тази книга представлява общо изследване на произхода и космическата схема на Творението и неговите обитатели. От най-ранни времена Кабала е била разделена на две части: Делото на Колесницата, разкриващо човешката природа и "вътрешната" вселена; и Делото на Творението, което представлява изследване на "външната" вселена и Четирите свята, техния произход, конструкция и функции, съотнесени с човечеството и Бог...

Използвайки Дървото на Живота като ключ, Зев Бен Шимон Халеви навлиза в мистериите на тази макрокосмична вселена и изследва нейните различни нива, как е създаден нашият свят с неговите ангелски и физически нива и как навлизането на злото съдейства за падението на човечеството.
Той се спира предимно върху целта на съществуване на Вселената така, както тя се разкрива във великия Космически цикъл, и по-специално върху ролята на човечеството като основна част от Творението, която може да съществува навсякъде в Световете.
Зев Бен Шимон Халеви преподава Кабала на много места по света. Той изнася лекции в Центъра за свободно обучение в Ню Йорк, както и в Европа, Мексико и Южна Америка.
Автор е на няколко книги, посветени на Кабала, които са преведени на много езици. Понастоящем живее в Лондон.