Пелагия и черния монах. II роман от цикъла Приключенията на сестра Пелагия - Борис Акунин

Пелагия и черния монах. II роман от цикъла Приключенията на сестра Пелагия
Автор: Борис Акунин
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-20
Нашата цена: 8.71 лв
 

Книгата не е в наличност
В тихата руска провинция, далеч от светската суета, съществува отшелнически скит, привличащ открай време поклоници. Близо до острова, където е живял свят пустинник, процъфтява спокойно градче, истински рай за поклонниците, дошли отдалеч, за да намерят духовно просветление.
Но мирът в тази обетована земя е нарушен от странни произшествия. Говори се, че нощем по водите на езерото край отшелническия скит броди призрак на монах и изрича страховити заплахи и пророчества за бъдещето на града. Паниката нараства, нахлува и в манастирите, и местниоят архиерей е принуден да помоли за помощ владиката Митрофаний - за да се изясни дали зад тези явления се крие човешко същество или наистина става дума за среща със свръхестественото.
Призракът на черния монах започва да взема своите жертви - един след друг скептиците, безбожници и трезвомислещи хора са докарани до лудост и самоубийство. Пратениците на отец Митрофаний удрят на камък. Сянката на черния монах продължава да тежи над греда - само скромната монахиня Пелагия ще успее да разплете този възел от ужас, лудост и смърт.