История на изкуството. Том 3. От Ренесанса до Рококо - Х. У. Джансън, Антъни Джансън

История на изкуството. Том 3. От Ренесанса до Рококо
Автор: Х. У. Джансън, Антъни Джансън
Обем: 268 стр.
Формат в мм.: 225х300
Издател: ИК "Елементи"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2006-03-22
Нашата цена: 45.49 лв
 

Историята на Джансън, както е известна на читателите си по цял свят, е публикувана в над 4 милиона копия на 14 езика. За шестте си издания тя се превръща в една от най-авторитетните и всеобхватни истории на изкуството, която в своите над 1000 страници представя всички епохи от праисторията до наши дни.

Независимо дали се интересувате от постиженията на конкретен автор, от характеристиките на определено произведение или от хронологичното развитие на тенденции и направления “История на изкуството на Джансън” ще задоволи любопитството ви и ще обогати познанията ви.

Трети том от поредицата представя пред българските читатели изкуството от зараждането на Ренесанса в средата на четиринадесети век до оформянето и разцвета на стила Рококо през осемнадесети век. Авторите разглеждат основните тенденции на развитие и специфичните национални особености, които се проявяват в архитектурата, скулптурата и живописта, като освен това не пропускат да проследят определящото в театъра и музиката през периода.

Книгата е допълнена с богат илюстративен материал, който позволява бързото и лесно усвояване на информацията от текста. Главите и статиите в тях са систематизирани и тематично оформени и позволяват да използвате Историята като справочник. Други полезни допълнения, които правят изданието ценно, са картите към всяка част, представящи света през различните епохите; притурките с цитати от произведения на известни съвременници, които допълват разглежданата материя; както и линията на времето в края, която поставя всяко произведение в контекста на неговото създаване, маркирайки ключовите събития от областта на научното познание, социалното развитие и политическата ситуация.

За авторите:
Името на Х. У. Джансън е легенда в историята на изкуството. Със своите публикации и трудове и работата си като учен и преподавател той помага да се определи територията на науката в Съединените щати. История на изкуството е най-известната му книга.
Антъни Ф. Джансън е изтъкнат университетски преподавател, учен и писател. След смъртта на баща си поема авторството на “История на изкуството”.