Книга за Саладин - Тарик Али

Книга за Саладин
Автор: Тарик Али
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 140x210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-31
Нашата цена: 8.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Книга за Саладин е вторият роман, след Под сенките на нара, от четирилогията на писателя Тарик Али, посветена на сблъсъка между Западното християнство и света на исляма през вековете.

Романът е увлекателен, убедителен и изключително интересен в историческото изобразяване на събитията. Отдалеченият XII век е представен неочаквано близък до нас. Удивителни са втъканите в текста паралели с нашата епоха. Тарик Али преобръща популярните представи за Саладин, изобразявайки варварството на западните нашественици в Йерусалим от края на XII век. Еднакво любопитно са разказани и еротичните харемни интриги, и смелите военни подвизи.

Умелият разказвач Али комбинира историческото знание и великата средноизточна литература при представянето на политически интриги, изгаряща любов, предателства и престъпления от страст.

Тарик Али е написал повече от дузина книги на тема световна история и политика, както и много театрални и филмови сценарии. Предстои издаването на български език и на останалите два романа от четирилогията за исляма - Каменната жена и Един султан в Палермо.