Дневникът на един маг - Паулу Коелю

Дневникът на един маг
Автор: Паулу Коелю
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2006-04-14
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
След грандиозния успех на книгите на Паулу Коелю в България издателство “Обсидиан” представя “Дневникът на един маг” – първата значима творба на писателя, която го превръща в Алхимика на словото.

През 1986 г. Паулу Коелю поема по пътя на поклонниците към Сантяго де Компостела. “В онези дни - казва той - духовните ми търсения бяха подчинени на идеята, че на света съществуват вълнуващи тайни, магически ритуали и хора, които са способни да разбират и овладяват неща, недостъпни за повечето смъртни.” За Коелю това пътуване към Сантяго де Компостела се превръща в същинско религиозно посвещаване, което го променя завинаги. Той разбира, че необикновеното винаги се намира на пътя на обикновените хора.
“Дневникът на един маг” заема изключително важно място в творчеството на Паулу Коелю не само защото е първата му книга, но и защото изразява най-цялостно личната му философия и дълбочината на неговите търсения.
До момента книгата е преведена на 22 езика, а през тази година предстои издаването й на още 13 езика.

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. Автор е на 16 произведения, преведени на 61 езика и издадени в 150 страни, като тиражите им надхвърлят 75 милиона екземпляра. “Алхимикът” е една от най-четените книги през последното десетилетие. Коелю е кавалер на ордена на Почетния легион на Франция, член e на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди. Негова седмична рубрика излиза в редица периодични издания по света. У нас е била публикувана в “Дневник” и “24 часа”, където предстои възобновяването й.

Паулу Коелю е най-популярният автор в България днес според последното представително проучване на агенция “АССА – М”. Според “Ройтерс” той е сред тримата най-известни съвременни писатели в света.