Сърфиране в хиперпространството. Запознаване с четвъртото измерение в шест лесни урока - Клифърд Пиковър

Сърфиране в хиперпространството. Запознаване с четвъртото измерение в шест лесни урока
Автор: Клифърд Пиковър
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жар"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-05-30
Нашата цена: 9.08 лв
 

Тази книга ще ви позволи да пътувате през измеренията. И не е необходимо да сте специалист по физика, математика или теология.

Всяка глава на книгата е отделен свят на мистерии и парадокси (например как да натъпчете огромни китове в миниатюрни четириизмерни сфери), златна мина за феновете на научната фантастика (обширен преглед на някои от най-интересните научно-фантастични разкази и романи, засягащи четвъртото измерение), занимателна игра за философски настроените (могат ли човешките богове да съществуват в четири измерения?) и приключение за математиците (разглеждане на четириизмерни фрактални кватерниони с безкрайно сложна структура).

Клифърд Пиковър е доктор по биофизика и биохимия, редактор на научни списания, автор на бестселъри и просто човек с любознателен ум.

Уникална, възхитителна и изключително забавна, “Сърфиране в хиперпространството” ще погъделичка въображението и ума ви. Хиперпространството е там, където се сблъскват физиката, математиката и научната фантастика, а Пиковър е нашият дяволит водач в странното царство на висшите измерения, където обикновените сетива са останали в миналото. "Сърфиране в хиперпространството” се закача с нас, карайки ни да си представим невъобразимото.
Професор Мичио Каку, автор на “Хиперпространството”