Правен режим на означенията - Живко Драганов

Правен режим на означенията
Автор: Живко Драганов
Обем: 260 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-27
Нашата цена: 7.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Представеният труд обхваща анализ на правния режим на марките, географските означения и фирмите и на техните общи белези като обекти на правото. За пръв път посочените обекти на интелектуална собственост са разгледани във връзка с общите им белези. Обсъдени са и въпросите, свързани с използването на означения в интернет. С оглед усъвършенстването на нормативната уредба са направени редица предложения de lege ferenda.
Представената работа възприема нов подход при изследването на марките, фирмите и географските означения. Като обобщаващо понятие и за трите обекта на правото се използва термина “означение”. Анализирани са общите им белези и това ще допринесе не само за развитието на теорията в областта на интелектуалната собственост, но и за дискусионното разглеждане на поставените въпроси в научните среди. Разгледан е и реда за защита срещу неправомерно използване на означения в интернет. За всички, които проявяват интерес към разглежданите проблеми допълнително улеснение представлява систематизацията на достъпната литература, която включва заглавия на български, руски и английски език.
Изложението е разпределено в увод и осем глави. Обособен е самостоятелен раздел с предложения за усъвършенстване на нормативната уредба. Включени са съдържание, списък на използваната литература и седем приложения – списъци на държавите участнички в международните договори в областта на закрилата на правата върху означения.