Под палмите на Кения - Капка Кукай

Под палмите на Кения
Автор: Капка Кукай
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК ""
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-07-10
Нашата цена: 5.46 лв
 

Книгата не е в наличност
…Понеже животът между двама души е и преодоляване на трудности, пречки, недоразумения. Само тогава връзката оцелява. И вече калена в годините и изпитанията, придобива нов смисъл и красота. Стига двамата да успеят да съхранят живеца на чувствата и взаимното уважение. Защото без тези два компонента на съвместния живот всичко е загубено и лишено от смисъл.
Тя беше обичала Теодор. И той я беше обичал. По своему И беше държал на нея, нуждаеше се от нея до последния миг от живота си...
Вдовицата и гостите тръгнаха към ресторанта, където щяха да се почерпят в памет на починалия и да си поприказват за него, припомняйки си за неизтощимата му и неугасима страст към всичко красиво.
По-късно, като се разделяше с поканените и тръгваше към къщи, Екатерина поиска да остане сама с мъката си. Помоли и дори сина си да не я придружава. Останала сама, щеше отново да си спомни за любимия човек и да даде воля на сълзите си. Но тя не се чувстваше самотна и изоставена. По някакъв начин самата мисъл за съпруга й я караше да усеща присъствието му. Той беше част от живота й. И щеше да си остане част от него.
Любимата мелодия "Малайка" отново зазвуча в нея.
Като последно сбогом към Теодор, но и като обещание, че той и любовта им ще останат в сърцето й завинаги. Тя беше обичала. И беше простила. Всичко е човешко...