Езикови задачи за 1. клас - Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева

Езикови задачи за 1. клас
Автор: Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева
Обем: 96 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-08-09
Нашата цена: 5.37 лв
 

Учебното помагало „Езикови задачи за 1. клас“ има за цел да повиши нивото на знания по български език на първокласниците. С изпълнението на задачите в него децата ще се приучат да работят самостоятелно вкъщи и в клас.

Задачите в помагалото са разнообразни. Предвидено е учениците да пишат, да рисуват, да оцветяват, да правят звуков анализ на думи, да пишат текстове под диктовка. Занимателният характер на задачите улеснява работата на децата и я прави по-интересна. Игровите похвати при изпълнението на задачите поддържат интереса на първокласниците.

Помагалото е съобразено изцяло с учебната програма по български език и литература за 1. клас. То може да се използва и към двата буквара на издателство „Просвета“. Препоръчваме работата с него както в часовете за задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка, така и за домашна работа. Задачите могат да се използват както за индивидуална, така и за групова работа в клас.

Структурата на помагалото е подчинена на учебната програма. За изучаването на всяка буква са предвидени по две страници. В следбуквения период са включени интересни текстове от наши и чужди автори.

За улесняване на работата на първокласниците се използват и условни знаци. Те подпомагат разбирането на задачите и тяхното изпълнение.