Български език за 5. клас/Ангелова - д-р Татяна Ангелова и др.

Български език за 5. клас/Ангелова
Автор: д-р Татяна Ангелова и др.
Обем: 152 стр.
Формат в мм.: 167х237
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-09-05
Нашата цена: 15.78 лв
 

Книгата не е в наличност
"Азбуки-Просвета"

Одобрен със заповед на МОН РД 09-626/19.07.2006г.

Съдържанието в учебника по български език е структурирано в три раздела, следващи логиката на държавните образователни изисквания.

Първият раздел представя достъпно и интересно информация за текста и речевото общуване. Изясняват се понятията речева ситуация, правила за успешно общуване, прилагането им в различни ситуации на общуване, изисквания за успешно общуване в реални и във виртуални условия и т.н.

Във втория раздел се представя предвидената по програма информация за строежа на езика, за подбора и съчетаването на езиковите средства. Достъпно са представени правилата на книжовния език, включени в различни дейности. Осигуряват се предпоставки за обогатяване на езиковата култура на петокласника.

Работата над видовете текст, предвидени за изучаване в 5. клас, над възприемането и създаването на повествование и описание, на текстове за контакти в устна и в писмена форма са намерили място в трети раздел.

След всеки раздел е включена урочна статия Проверка и самопроверка на езиковата подготовка, чрез която се осъществява най-важната дидактическа функция – оценяването. Такава функция има и статията Годишен преговор.

В приложението към учебника под формата на таблици се представят нагледно и системно най-важните понятия, изучавани в пети клас.

В отделни урочни статии са систематизирани най-важните правила от правописа, пунктуацията и правоговора.