ТЕСТОВИ ЗАДАЧИ по български език и литература за 3. клас - Татяна Борисова, Екатерина Котова, Катя Никова, Николина Димитрова

ТЕСТОВИ ЗАДАЧИ по български език и литература за 3. клас
Автор: Татяна Борисова, Екатерина Котова, Катя Никова, Николина Димитрова
Обем: 84 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-09-07
Нашата цена: 4.55 лв
 

Книгата не е в наличност
С помагалото „Тестови задачи по български език и литература за 3. клас“ продължава поредицата, която авторският колектив разработи за учениците от първи до четвърти клас, обучавани по одобрената от МОН Учебна програма по български език и литература.

Целта на помагалото е учениците, техните учители и родители да могат да направят самооценка и оценка на овладените знания и умения по български език и литература в резултат на обучението по този учебен предмет.

Тестовата форма за установяване нивото на знанията и уменията, овладени от учениците в процеса на обучението им по даден учебен предмет (в случая по български език и литература), се утвърждава вече и в българското училище като водеща. В този смисъл помагалото отговаря на една реална потребност на нашата образователна практика.

Помагалото е структурирано в две основни части: тестови задачи по български език и тестови задачи по литература. Приложен е и ключ с верните отговори.

Тестовите задачи по български език са съотнесени към темите от учебника по български език за 3. клас, разработен от същия колектив и одобрен от МОН. По всяка тема са представени тестови задачи на две страници. Учителят преценява времето за тяхното решаване (в уроците за упражнение или в обобщителните уроци, или в часовете за избираема подготовка). Факторът време не се отчита при решаването на тестовите задачи, но тяхната трудност и обем са съотнесени с продължителността на един учебен час.

Желателно е всеки ученик да работи самостоятелно.Учителят може да прави допълнителни разяснения при евентуално неразбиране условието на някоя от задачите, но не и по отношение на отговорите. Целта е всеки ученик да покаже на какво ниво покрива Държавните образователни изисквания по български език.

Тестовите задачи по литература са разработени към текстове, включени в читанката, представена от същия авторски колектив и одобрена от МОН.

Учителят преценява в какво учебно време учениците ще решават предложените задачи (в уроците за упражнение, за извънкласно четене или в часовете за избираема подготовка). И тези тестови задачи са разработени на две страници за едно произведение и един учебен час е достатъчен за решаването им.