Следващите учения на ЛАОДЗЪ. Даоистки езотерични текстове -

Следващите учения на ЛАОДЗЪ. Даоистки езотерични текстове
Автор:
Обем: 328 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-10-27
Нашата цена: 13.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Включените в този сборник древни даоистки текстове са като “хвърлен камък в застояла вода” за съзнанието на съвременния човек и истинско съкровище за познавачите на източните езотерични традиции..
Конфуций бил запленен от срещата си Лаодзъ и споделил със своите ученици впечатленията си от своя велик съвременник: “ Аз зная, че птиците летят, зверовете бягат, рибите плуват. Бягащото може да се хване с примка, плаващото – с мрежа, летящото може да се убие със стрела. Що се касае до дракона, не знам как може да се улови. Той се възнася към небето с вятъра и облаците. Днес се срещнах с Лаодзъ и той ми напомни на дракон!”
В сборника ви представяме непознатият доскоро трактат от бащата на даоизма Лаодзъ “Хуа ху дзин”, непубликуваните досега “Вътрешни глави” от Джуандзъ, както и следните даоистки произведения: “Сборник от съчинения за средата и хармонията” от Ли Даочун, представител на направлението “Пътят на цялостната Истина” (Цюан Джен Дао, династия Юан, ХІІІ-ХІV век); “За съхраняването на духа и тренировката на енергията” от Сун Съмяо (VІІ век); “Надпис от сто йероглифа” от Патриарх Люй Дунбин (династия Тан, VІІ-Х век); “Сборник от автентични записи на безсмъртните от планината Сишан” от Ши Дзюну (династия Тан, VІІ-Х век); откъси от даоистката енциклопедия “Седем книги от облачната библиотека” (Юн дзи ци цян, ХІІ век) от Джан Дзюнфан и “Тай Шан - Трактат за постъпките и възмездието” (ХІІ век).