Английски език за техническите професии - Волфганг Бюхел и колектив

Английски език за техническите професии
Автор: Волфганг Бюхел и колектив
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 195х260
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-01-24
Нашата цена: 24.02 лв
 

Учебното помагало съдържа основни технически знания и комуникативни компетенции, които в общуването на чужд език са решаващ критерий за успех на пазара на труда в условията на глобализация и разширяващо се международно сътрудничество.

Съдържанието е структурирано в 10 теми: The new job; Office work; Information technologies; Mechanical engineering; Troubleshooting, maintenance and warranties; Electrical engineering; Properties of materials and quality standarts (ISO); Energy and the environment; Business trips; Finding a job in Europe. Урочните единици във всяка тема съдържат разнообразни текстове и упражнения, свързани с професионалното всекидневие. Дадени са описания на инструменти и машини и техните функции.

Всяка тема завършва с граматични упражнения, които могат да се изпълняват избирателно. Граматичният обзор (Grammar Overview) в Приложението може да се използва за бързи справки.

Помагалото дава възможност за гъвкаво преподаване на учебното съдържание. Отделните уроци не се надграждат, а са автономни и могат да се разработват според нуждите на учащите се. Така този основен курс за техническите професии се превръща в идеално допълнение на общообразователните предмети, специфични за всяко учебно заведение.

Английски език за техническите професии е подходящо помагало за техническите професионални гимназии, специализираните технически училища, професионалните колежи и висшите учебни заведения с техническа насоченост, а също така за курсове по професионална езикова квалификация.