Математика за 12. клас. Задължителна подготовка - Запрян Запрянов, Юлия Нинова Иван Георгиев

Математика за 12. клас. Задължителна подготовка
Автор: Запрян Запрянов, Юлия Нинова Иван Георгиев
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-01-24
Нашата цена: 8.10 лв
 

Учебникът е съобразен с приетите Държавни изисквания и с новата програма по математика за 12. клас - задължителна подготовка.

Учебното съдържание е структурирано в четири глави: Стереометрия, Числа, Уравнения и неравенства, Функции. Част от него (стереометрия) е ново за задължителната подготовка, а другата част има преговорен характер, което дава възможност на учениците да затвърдят и обобщят знанията си по математика.

Разработката е лека и достъпна за ученици от 12. клас, като с подходящ знак са посочени знанията, предназначени само за ученици с повишен интерес към математиката.

Всяка тема за нови знания съдържа поне по две решени задачи, с което се затвърдява новото учебно съдържание. Към всяка тема има задачи за упражнения, като и тук са решени поне две задачи.

В учебника са включени около 600 задачи, 143 от които са решени, а 432 са предназвначени за работа в клас или самостоятелно вкъщи.

В края на учебника са включени 6 теста за самоконтрол.

С тази разработка на учебника авторският колектив се е стремил да се даде възможност на учениците успешно да завършат средното си образование и да се подготвят за матура и кандидатстудентски изпит по математика.