Професионален дизайн на бизнес материали - Джон Макуейд

Професионален дизайн на бизнес материали
Автор: Джон Макуейд
Обем: 340 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "СофтПрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-02-07
Нашата цена: 18.19 лв
 

Книгата не е в наличност
Списанието Before & After от години превръща сложното в просто. Претоварените с работа професионалисти започнаха да търсят съвети от неговия основател, издател и главен говорител Джон Макуейд, благодарение на елегантните му, но съдържателни насоки за графичния дизайн – още когато терминът „настолно публикуване” се появи за пръв път. В своята втора книга Макуейд разглежда основни дизайнерски въпроси при създаването на ориентирани към бизнеса печатни материали като лога, запазени марки, фирмени бланки, бюлетини, диаграми и графики, карти и рекламни материали.
Всяка глава представя – с приятелския тон на Макуейд – упражнения и примери, които показват как прости изменения в графичния облик могат да открият пред света истинските качества на вашия бизнес. Това не са решения от типа „сваляне на звезди от небето”: ще получите стотици рационални идеи, които са съобразени с вашето време, бюджет и ресурси. Научете как да превърнете добри идеи в още по-добри и да направите всичко по-бързо, отколкото сте си представяли.

Следвайки примерите от типа „как се прави това”, ще научите как да:
• Превърнете един бюлетин в нещо, което непременно се прочита
• Смесвате и съгласувате шрифтове със стилове
• Създавате и поддържате система за корпоративна идентичност
• Създавате убедителни материали за продажби
• Чертаете карти, които довеждат клиентите до вратата ви
• Комбинирате думи, рисунки и фотографии като професионалист
• Ползвате бялото (празното) пространство за максимален ефект

Дизайнерът, преподавателят и авторът Джон Макуейд е на предния фронт на графичния дизайн и настолната издателска дейност от няколко десетилетия. След като първи изпробва бета-версията на настолната издателска програма Aldus PageMaker, той основа първата компания за настолна издателска дейност – PageLab, за да се възползва от предимствата на новите средства. Заедно с жена си Гея Макуейд, той основа отлично приетото списание Before & After (Преди и След) - дългогодишен любим източник на познания за графичните дизайнери. Наскоро Макуейд издаде и първата си книга – дайджест по материали от списанието: Before & After Page Design (Порфесионален дизайн на печатни материали). Тя бе наскоро преведена и издадена на български от СофтПрес, 2007.