Усещане за място - Вим Вендерс

Усещане за място
Автор: Вим Вендерс
Обем: 334 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-02-23
Нашата цена: 8.80 лв
 

Книгата не е в наличност
Предишната книга на Вим Вендерс, публикувана на български език - “Логиката на образите”, която положи началото на библиотека “Амаркорд”, представяше неговата гледна точка към филмите му до началото на 90-те години.

В новата си книга “Усещане за място”, издадена за пръв път в Германия през лятото на 2005 г., Вендерс разказва за по-наташните си филмови приключения – също така знаменитите филми “Лисабонска история”, “Буена Виста Сошъл Клъб”, “Хотел за милион долара”, “Душата на човек” и “Не ме търси”.

Забележителният му есеистичен стил доразкрива страстта на Вендерс към пътешествията и фотографията. Като един от винаги модерните живи класици той споделя и очакванията и надеждите си от навлизането на новите дигитални технологии в киното – от промяната в начините на снимане, през безспорните преимущества на DVD пред видеокасетите до бъдещето на прожекциите в киносалоните. В тази изключително актуална книга Вендерс не прикрива и политическите си възгледи в полемични текстове за американската политика и призрака на Хитлер в немското общество.

А великолепните му есета за оператора на “Криле на желанието” Анри Алекан, музиката, “греховната страст” към гледането на кино и любовта вероятно са сред най-поетичните, писани някога от кинорежисьор без да са част от сценарий за филм