Какво знам за музиката. Тестови задачи за 1.-4. клас - Армине Ахегукян и Ели Атанасова

Какво знам за музиката. Тестови задачи за 1.-4. клас
Автор: Армине Ахегукян и Ели Атанасова
Обем: 40 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-04-13
Нашата цена: 3.55 лв
 

Учебното помагало „Какво знам за музиката“ е сборник с тестови задачи за 1.–4. клас. Разработено е съобразно Държавните образователни изисквания за учебно съдържание и учебните програми по музика за началния етап. Предназначено е за учениците и за учителите, които преподават музика в 1.– 4. клас на общообразователните училища.

• Основната цел на тестовите задачи е проверка, оценка и самооценка на придобитите знания и умения по музика в началния етап на основната образователна степен.

• Помагалото дава възможност на учителите да определят входното равнище на уменията и знанията на децата, които постъпват в 1. клас, и резултатите от обучението в подготвителната група/клас, входното и изходното равнище за всички класове в началния етап, както и изходното равнище в края на 4. клас.

• Помагалото съдържа: за 1. клас – три тестови задачи с по 10 въпроса, 4 от които с музикални примери; за 2.– 4. клас – по три тестови задачи с по 15 въпроса, пет от които с музикални примери.

• Всички посочени музикални примери са включени в компактдиск/аудиокасета към помагалото. По преценка на учителя предложените музикални примери могат да се заменят с други.

• Тестовите задачи имат препоръчителен характер. Те могат да послужат като образец за създаване на други варианти.

• Тестовите задачи дават възможност на родителите да получат реална представа за придобитите от детето умения и знания.

• Учебното помагало може да се ползва за индивидуална или групова работа в клас и при домашни условия, за всички одобрени от МОН учебници по музика.
Авторите на учебното помагало Армине Ахегукян и Ели Атанасова са учителки с опит и доказани успехи в учебната работа. Предложените тестови задачи са апробирани с ученици от София и Пловдив.