Досието Литвиненко. Истинската история за една предизвестена смърт - Мартин Сиксмит

Досието Литвиненко. Истинската история за една предизвестена смърт
Автор: Мартин Сиксмит
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера, Глобус"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-05-11
Нашата цена: 9.01 лв
 

Книгата не е в наличност
Убийството на Александър Литвиненко веднага грабва вниманието на света – също като сензационен трилър. Но в “Досието ЛИТВИНЕНКО” няма да намерите художествена измислица, защото по следите на зловещата истина всичко освен фактите е излишно.

1 ноември
Литвиненко обядва с италианския КГБ експерт Марио Скарамела в суши бар на Пикадили. Бившите агенти на КГБ - Дмитрий Ковтун и Андрей Луговой се срещат в Лондон с Литвиненко. После Ковтун и Луговой отиват да гледат мач на стадион “Емирейтс”. По-късно Литвиненко се оплаква, че се чувства зле.

23 ноември
Литвиненко умира. В тялото му са открити следи от радиоактивното вещество полоний 210. От Скотланд Ярд обявяват, че смъртта на Литвиненко е убийство.

Следи от полоний 210 са намерени в апартамента на Литвиненко, в суши бара, в офиса на Березовски, на стадиона “Емирейтс” и в британското посолство в Москва. “Бритиш Еъруейз” спешно издирва 33 000 свои пътници и 3000 души екипаж по маршрута “Москва-Лондон” – три от самолетите им са облъчени с радиоактивно вещество.
Немските власти претърсват апартамента на бившата съпруга на Ковтун в Хамбург и попадат на полоний 210. На разпит са подложени Луговой и Ковтун.

Добре запознат с подземния свят и политическия елит в Русия, Мартин Сиксмит разкрива ключовите играчи, за да ни даде отговор на въпроса, който всички очакваме. КОЙ УБИ ЛИТВИНЕНКО?