Електрическа част на електрически централи - С. Етърски

Електрическа част на електрически централи
Автор: С. Етърски
Обем: 520 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Техника"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-19
Нашата цена: 18.20 лв
 

Книгата не е в наличност
В учебника са дадени основни сведения за особеностите и режимите на работа на електрическите централи и подстанции. Разгледани са техническите и експлоатационните характеристики, принципното устройство и изборът на електрическите апарати и тоководещи части и на основните електрически съоръжения в електрическите централи и подстанции - синхронни генератори и компенсатори, силови трансформатори и автотрансформатори. Изяснени са начините на заземяване на звездните центрове в електрическите мрежи и заземяващите устройства.
Разгледани са въпросите за ограничаване на токовете на късо съединение, главните електрически схеми, конструкциите и компановките на разпределителните уредби, собствените нужди за променлив и постоянен ток и схемите за захранването им, системите за управление на електрическите централи и подстанции.
Учебникът е предназначен за студентите от специалността "Електронергетика" по дисциплината "Електрическа част на електрическите централи и подстанции". Може да се използва и от студентите от други електротехнически специалности, а така също от проектанти и специалисти в електроенергийната система.