ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА за 6. клас - учебна тетрадка - Максим Христов Максимов, Огнян Атанасов Димитров, Свобода Танева Бенева, Лени Алексиева Николова, Мира Славова Славова

ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА за 6. клас - учебна тетрадка
Автор: Максим Христов Максимов, Огнян Атанасов Димитров, Свобода Танева Бенева, Лени Алексиева Николова, Мира Славова Славова
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 180х250
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-09-03
Нашата цена: 4.46 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебната тетрадка е помагало към учебника по „Човекът и природата“ за 6. клас от същите автори. Към всеки урок за нови знания от учебника е разработена по една страница със задачи в тетрадката. Задачите са тясно свързани с изучаваното учебно съдържание.

Част от тях са експериментални. Пригодени са за самостоятелно изпълнение от учениците в домашни условия с подръчни материали. Отделни задачи съдържат в подходяща форма допълнителен учебен материал, чрез който се разширяват знанията.

Този тип задачи развиват и умението на ученика да работи с текстове: той прочита кратък текст, извлича необходимата информация от него и отговаря на въпроси или попълва пропуснати думи в изречения. Много от задачите съдържат елемент на игра - решаване на кръстословица и други. Включени са и тестове, съставени от задачи с избор на отговор.