ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА за 6. клас - Румен Пенин, Мариана Султанова

ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА за 6. клас
Автор: Румен Пенин, Мариана Султанова
Обем: 164 стр.
Формат в мм.: 180х250
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-09-03
Нашата цена: 18.88 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебникът е съобразен с ДОИ и програмата за 6. клас по География и икономика. Логически надгражда знанията на учениците от учебния предмет География и икономика за 5. клас. Включва усвояване на нови знания и умения в природната и социално-икономическа география чрез изучаване на три континента: Африка, Южна и Северна Америка.

Учебното съдържание е подкрепено с конкретни примери и е илюстрирано с оригинални фотографии, карти, картосхеми, графики и пр. Интересна информация е поднесена във вид на допълнителни текстове и илюстрации с цел задълбочаване на интереса и познанието на учениците в областта на географията и икономиката. Към уроците са приложени въпроси и задачи с диференцирана трудност (отбелязани със съответен стилизиран знак), целящи подготовката и самоподготовката на учениците.

Уроците за практическа дейност, обобщение и контрол позволяват по-задълбоченото усвояване и затвърдяване на знанията и уменията на учениците, а също така дават възможност шестокласниците да оценят достиженията си при съответния раздел на учебника. Те позволяват у учениците да се развива способността да обобщават, да проявяват находчивост, творческо мислене и да изказват собственото си мнение. Стремежът е да се ограничи максимално репродуктивното знание и да се стимулира творческата активност на учениците. Приложен е специализиран терминологичен речник, както и препоръчителна литература.