Тъжният кипарис - Агата Кристи

Тъжният кипарис
Автор: Агата Кристи
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-09-10
Нашата цена: 10.00 лв
 

Книгата не е в наличност
Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й - вечно живи.“Веднъж, докато миех чинии, ми хрумна идеята за една криминална случка. Така се роди "Аферата в Стайлс", която бе издадена няколко години след това.”

Сега, осемдесет години по-късно, Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата “Първата дама на криминалния жанр”.

Младата и красива Елинор е обвинена в убийството на Мери Джерард, съперницата й в любовта. Доказателствата са неоспорими: само Елинор е имала мотив, възможност и средства да отрови жертвата. Всички са убедени в нейната вина с изключение на един мъж, който все още смята Елинор за невинна до доказване на противното. Еркюл Поаро е единственият, който може да спаси Елинор от бесилото.