Математика за 6. клас. Учебна тетрадка - Чавдар Лозанов, Теодоси Витанов, Ана Калчева

Математика за 6. клас. Учебна тетрадка
Автор: Чавдар Лозанов, Теодоси Витанов, Ана Калчева
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 210х270
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-09-12
Нашата цена: 3.64 лв
 

Учебният комплект – учебник, тетрадка и книга за учителя, е написан в съответствие с учебната програма на МОН по математика за шести клас.
В учебника са изложени знанията и уменията, които ученикът трябва да има в края на 6. клас.
Уроците са разработени така, че да дават възможност да се реализират основните цели на обучението по математика за съответната възрастова група.
Учебното съдържание е естествено продължение на изученото в 5. клас. Може да бъде разделено условно на аритметични, алгебрични и геометрични знания. Трите вида знания се изучават в единство. Задачата е основен методологически похват за въвеждане, усвояване, затвърдяване и прилагане на предвидения в учебната програма материал.
Учебникът е структуриран поурочно. Уроците за нови знания са на две страници, а уроците за упражнения – на една. Рубриките са ясно отделени една от друга, илюстрациите (схеми, чертежи, снимки) са непосредствено свързани с текста. Това прави учебника пределно лесен за ползване. В края на всеки раздел има обобщителен урок и примерна тема за текущ контрол. Всички задачи, предвидени за самостоятелна работа, имат отговори.