Здрави в болния свят - Михаил Лежепков

Здрави в болния свят
Автор: Михаил Лежепков
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-10-05
Нашата цена: 8.60 лв
 

Книгата не е в наличност
Тази книга е за ПРИРОДАТА НА ЕМОЦИОНАЛНИЯ ЧОВЕК и е написана за тези, които искат да станат господари на своите бурни емоции и да ги подчинят на разума си.
Във всеки от нас съществува паметта на стреса и уплахите, или така наречената „Книга на живота”, в която се пази „записът” на причините за нашите несполуки, конфликти, нещастия и болести. Умението да се работи с тази интуитивна информация е ключ към решаването на психологическите и физическите проблеми на човека.- КОЙТО ВЛАДЕЕ ИНФОРМАЦИЯТА, ТОЙ Е НЕУЯЗВИМ!
Учените са достигнали до неутешими изводи: към 2020 година най страшната болест ще бъде депресията. Нито ракът, нито СПИН, а именно депресията. Тя ще порази всеки втори човек. Затова откриването на ефективни методи за борбата с нея е станало за лекарите и психолозите задача номер едно.
По мнението на автора на тази книга, депресията (както и всяко друго заболяване) се разпространява стремително поради нарастването на емоциите на страха в съзнанието на съвременния човек и отсъствието на образователна система в областта на психичното здраве. Човекът трябва да бъде НАУЧЕН да отразява напора на болестта. За това ще му помогне знанието за ЕКОЛОГИЯТА НА ЕМОЦИИТЕ.