Шедьовър - Миранда Глоувър

Шедьовър
Автор: Миранда Глоувър
Обем: 398 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ах-Ба-Ка"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-10-24
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
Великолепен и чувствен, провокативен и достоверен разказ за историята и пазара на изкуството, романът "Шедьовър" ни дава шанс да надникнем зад кулисите на съвременната арт-сцена и изследва ефектите от самовглъбяването, популярността и алчността върху някои от ключовите й играчи.
Главната героиня Естер е известна фигура от новото поколение британски творци, които помитат артистичната сцена с постмодернистките си и неконвенционални виждания. изправена пред въпроса колко струва в действителност - като творец и жена - Естер решава да се продаде на търг като жив шедьовър от плът и кръв, избирайки седем известни портрета на жени, в които да се превъплъти. Играейки ролята на притежавана, тя се надява да вникне в ценността, която притежателят й ще й отреди - като въплъщение на красота, политика, власт, религия, секс, естетика и мит, на които съответните символи са жените от седемте шедьовъра. Дегизирайки се с техните самоличности, тя сее стреми да издълбае пластовете маслена боя и да достигне тяхната - и всъщност своята - същност.
Пътуванията на Естер - духовни и реални, ни дават повод за пореден път да се замислим за истински важното в живота - да съумеем да бъдем себе си.